God jul alle sammen!

Nå er vi ferdig innflyttet, fått internett innstallert, og julefeiringa er vel overstått! Vi bor nå nærmere sentrum i en leilighet helt for oss selv, og stortrives! 5 minutters gange til den største kinoen i byen, bussen til skolen like utenfor, og gåavstand til sentrum (selv om det er mer fristende å ta bussen)! Leiligheten er ganskel liten, vi sover i stua i en seng som klappes ned fra et skap om kvelden. Men det er en fin og nesten ny blokk med svømmebasseng, treningsrom, "bibliotek" og "kinorom" vi bor i. Og så slipper vi besøk av possums på verandaen, og blir heller ikke forstyrret av huseier en gang i uka.

Dette er altså vårt nye hjem! senga er i skapet bak stolene, og så har vi en stor og fin balkong bak fotografen.

Før jul fikk vi besøk av broren til Therese, Stig, for å få lagd litt ordentlig julemat. Vi hadde ikke noe julestemning i det hele tatt, iallfall ikke med solbrente skuldre og 35 grader i stua, så vi trengte litt norske tradisjoner. Lille julaften handlet vi inn de siste julegavene, og et par poser med julemat. I tillegg tok vi turen til IKEA for å kjøpe tyttebærsyltetøy, og spiste middag der i samme slengen. Vi hadde ikken noe juletre, så for anledningen ble et stort og flott tre tegnet på veggen, og pyntet vakkert.

IKEA!

nydelig juletre, og se så mange pakker julenissen hadde kommet med!

Julaften startet med julestrømpe som vi hadde fått tilsendt fra torjans foreldre, og tv-titting på senga. vi hadde bestemt oss for å erstatte frokost med julegrøt, så i tolvtiden lagde vi en nydelig risgrøt (av risottoris) med mandel i. Stig, heldiggrisen, fant mandelen!


Presangen for å finne mandelen var gullbrød sendt helt ifra Ålvik.

Resten av dagen gikk fort, etter å ha fordøyd grøten, stakk vi for å bade i bassenget. Deretter spiste vi mer godis og spilte et par runder med et apespill, før vi måtte begynne på middagen. Ribbe tok visst lenger tid å steke enn vi husket. (Dessuten måtte litt planlegging til siden vi bare har to stekeplater på kjøkkenet). Etter tre lange timer begynte det å lukte nydelig i stua, og en perfekt ribbe kom ut av ovnen. Vi kan alle tre skrive under på at dette var den beste julemiddagen vi noensinne kunne spist i Australia! Det kan jo ha noe med at kjøttkakene vi hadde ved siden av var laget av kengurukjøttdeig!

Nevnte vi at vi har basseng OG boblebad utenfor!

Om å gjøre å få færrest aper til å falle ned...

Stig fikk seg to gode venner på Ikea, og de var med på matlagingen!


Kengurukjøttdeigen måtte vi gjemme for Torjan, og fortalte ikke hva han hadde spist før han hadde spist opp maten sin.


Perfekt julemiddag med ribbe, kengurukjøttkaker, poteter og gulrøtter, brun saus, sauerkraut og lingonbær!

Etter middagen havnet vi alle i matkoma, og klarte så vidt å spise desserten som var en perfekt avslutning på dagen. For pakkene ble nemlig ikke åpnet før over midnatt, som ifølge Torjan er typisk Murbergstil.

Endelig ble pakkene åpnet, og alle kunne si seg fornøyd med jula for i år!

Håper dere alle har hatt en herlig jul dere og!
Store juleklemmer fra Torjan og Therese!

Lagt inn avTherese kl. 10:01  

2 kommentarer:

Tom og Mia sa... 31. desember 2009 kl. 05:47  

Det ser ut til at dere har hatt ein fortreffelig jul som dere vil huske leeenge. Me hadde ein kald kvit jul for første gong på fleire år ilag med Mia's bror og hans familie på Voss. Den var tradisjonell med røykt pinnakjøt, kålrabistappe, multekrem/ riskrem og juleøl/akevitt. Julepakkene kom med mini-nissen og blei åpna akkompagnert av ein XO og to. 1.dag satte me opp Lavooen på Haugane og kokte kaffe med konjakk og grilla pølser og pinnakjøt. Mia og ungane koste seg i akebakken mens eg passa bålet :-)

Ha ein fortreffelig nyttårsfeiring!
Helsing oss i Ålvik.

Mia og Tom sa... 31. desember 2009 kl. 05:49  

Rett lenke følger her....

Legg inn en kommentar