Andre dagen i en ny verdensdel!


Vi er nå trygt i Brisbane, alle åtte som skal studere sammen, stuet sammen på et åttemannsrom inntil vi finner et sted å bo. Vi kom frem på søndag kveld, og de to siste dagene har gått med på å lete etter bosted. Torjan og jeg har funnet et sted som ser bra ut, god pris, passe stort, passe kvalitet, og god beliggenhet. Vi må bare passe på å ikke være for kresne, bolig er dyrere her enn i Grimstad, og vi vil jo prøve å bruke penger på litt annet enn seng og mat. I morgen tar vi siste visningrunde, og har forhåpetligvis bestemt oss i løpet av dagen.

Det kommer til å ta tid før vi kjenner skoleområdet godt, men vi har fått sett oss en del rundt på skolen. Den er større enn vi kunne tenkt oss, ganger to! Sammenlignet med UIA grimstad er den kanskje 20 ganger større, med uendelig med bygninger, butikker/spisesteder, og treningssenter med svømmehall og squashbaner, og trådløst internett over hele campus. Og dette er bare en av campusene. Datalaben var vi innom idag, og fikk lyst til å flytte inn i. Rad på rad med de nyeste pc'ene, saler med sofaer, komfortable stoler, og sittegrupper med tavler og lcd-tver for gruppearbeid. Med andre ord en helt annen standard enn skolen vi har gått på.

Her nede er det midtvinters, så temperaturen ligger rundt 10-18 grader på dagen. Kveldene er mørke og kalde, så det var godt vi pakket ned litt mer enn bikini og shorts. Heldigvis går det mot varmere dager i løpet av halvannen til to måneder, og temperaturen er absolutt ikke noe å klage over nå heller. Så lenge det er sol ute, er det t-skjortevær. Men de mørke kveldene er noe vi kommer til å slite med å venne oss til. Det blir mørkt mellom fem og seks, i motsetning til hva vi er vant til hjemme. Det har resultert i at vi ikke har hatt så mye å gjøre på kvelden, og derfor lagt oss tidlig. Ser ikke bort ifra at hele døgnrytmen vil forskyve seg her nede, så vi får litt mer ut av dagslyset.

Det skal bli deilig å finne seg et sted å bo, ordne internett, og få kjøpt inn matvarer og annet. Å bo sammen syv gutter på samme rom blir fort litt slitsomt :) Når vi kommer til ro får vi også lastet opp litt fler bilder, så dere kan følge med på livet vårt!

- Therese

Lagt inn avTherese kl. 23:32  

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar